اگر خواهان آزادی بوده و قصد دارید هرکاری که می‌خواهید را با گوشی خود انجام دهید، بی‌شک باید به سراغ گوشی‌هایی با سیستم عامل اندروید بروید. اما با توجه به بازه بسیار بزرگ گوشی‌های اندرویدی و برندهای متفاوت، انتخاب دستگاه مناسب اندرویدی با بیشترین ارزش خرید همیشه یک چالش به شمار می‌رود.

اندروید سیستم عاملی است که توسط کمپانی گوگل توسعه داده شده و علاوه بر آن شرکت‌هایی مانند سامسونگ، شیائومی و... در حال استفاده از این سیستم عامل روی گوشی‌های خود هستند. اما گسترده بودن برندها باعث می‌شود که تقریبا با هر بودجه‌ای بتوان دستگاهی مختص به نیاز کاربر را پیدا کرد. در این مقاله به چند مورد از بهترین گوشی‌های اندرویدی اشاره کرده و آن‌ها را بررسی خواهیم کرد.


خرید بهترین گوشی اندرویدی بر حسب نیاز

اکنون به سخت‌ترین مرحله در انتخاب گوشی رسیده‌ایم؛ انتخاب نیاز. در این بخش شما باید نیازهای خود را اولویت‌بندی کرده و با توجه به آن‌ها به سراغ دستگاه و برند مد نظر خود بروید.

در حال حاضر دستگاه‌های اندرویدی زیادی در بازار وجود داشته که هر کدام نقطه قوت خود را دارند. برای مثال ممکن است شما خواهان بهترین دوربین در بودجه خود بوده یا دستگاهی را بخواهید که باتری بزرگتری را در مقایسه با رقبا داشته باشد. همچنین باید در نظر داشته باشید که میزان حافظه رم و فضای ذخیره‌سازی نیز از فاکتورهای مهم به شمار می‌روند.

اما یکی دیگر از مهم‌ترین عوامل موثر در انتخاب شما، برند و رابط کاربری آن شرکت است. این موضوع کاملا به سلیقه کاربران بستگی داشته و آن‌‌ها باید برندی که بیشتر می‌پسندند را برگزینند.

بهترین گوشی‌های اندرویدی

گوگل پیکسل ۶؛ بهترین گوشی اندرویدی حال حاضر

در لیست برترین گوشی‌های اندرویدی سال گذشته، از گلکسی اس ۲۱ اولترا به عنوان بهترین گوشی اندرویدی یاد شد. اما اکنون گوگل پیکسل ۶ با سیستم دوربین اصلاح شده خود، پردازنده Tensor و قیمتی معقول توانسته به این عنوان دست پیدا کند.

این گوشی در بخش دوربین از یک ماژول دوربین دوگانه برخوردار بوده که از لنز اصلی ۵۰ مگاپیکسلی و سنسور فوق عریض ۱۲ مگاپیکسلی تشکیل شده است. لازم به ذکر است که گوگل در نسخه پرو این گوشی یک حسگر تله‌فوتو ۴۸ مگاپیکسلی نیز اضافه کرده است. اما همچنان نسخه استاندارد این سری با قیمت ۵۹۹ دلاری خود، بهترین گوشی اندرویدی با بیشترین ارزش خرید به شمار می‌رود.

بار پردازشی گوگل پیکسل ۶ بر دوش تراشه جدید کمپانی گوگل یعنی Tensor بوده که در کنار رم ۸ گیگابایتی خود، از قدرت سخت‌افزاری بالایی بهره می‌برد. در بخش فضای ذخیره‌سازی نیز پیکسل ۶ از دو گزینه ۱۲۸ و ۲۵۶ گیگابایتی برخوردار است. همچنین این گوشی دارای نمایشگری ۶.۴ اینچی بوده که اگر خواهان صفحه نمایش بزرگتر هستید، می‌توانید پیکسل ۶ پرو با نمایشگر ۶.۷ اینچی را برگزینید. در آخر نیز می‌توان به گواهی IP مقاومت در برابر آب و گردوغبار و فناوری شارژ سریع بی‌سیم این گوشی اشاره کرد.

مزایا:

  • طراحی خاص و منحصر به فرد
  • عمر باتری بالا
  • قیمت بی‌نظیر

معایب:

  • سرعت شارژ کم
  • حسگر اثر انگشت ناامن

سری ایسوس ROG Phone 6؛ بهترین گوشی‌های گیمینگ اندرویدی

گوشی‌های گیمینگ در سال‌های گذشته پیشرفت چشمگیری را تجربه کرده‌اند. سری ROG Phone ایسوس نیز یکی از بهترین‌های آن‌ها است. نسخه ششم این خانواده یک بروزرسانی از نسخه پنجم بوده و بازی‌ها را به بهترین نحو اجرا می‌کند.

ایسوس ROG Phone 6 Pro دارای نمایشگری ۶.۷۸ اینچی بوده که نرخ نوسازی ۱۶۵ هرتزی را ارائه می‌دهد. انرژی این گوشی نیز توسط یک باتری با ظرفیت ۶۰۰۰ میلی آمپر ساعت تأمین شده که از فناوری شارژ سریع ۶۵ واتی پشتیبانی می‌کند. ایسوس ROG Phone 6 Pro به لطف موارد ذکر شده، آخرین تراشه اسنپدراگون و رم ۱۸ گیگابایتی خود تمام نیازهای گیمران را برطرف می‌کند.

این گوشی دارای ایرتریگرهای اولتراسونیک بوده که می‌توان حساسیت و نقشه‌برداری آن‌ها را تنظیم کرد. همچنین کاربران می‌توانند از لوازم جانبی مختلف استفاده کرده تا علاوه بر ارتقا تجربه گیمینگ خود، عملکرد دستگاه را نیز بهبود ببخشند.

دستگاه دوم این سری، ایسوس ROG Phone 6 بوده که شباهت‌های زیادی به نسخه پرو دارد. تنها تفاوت این دو گوشی بهره بردن نسخه استاندارد از رم ۱۶ گیگابایتی به جای رم ۱۸ گیگابایتی و برخوردار نبودن نسخه استاندارد از نمایشگر ثانویه است. صفحه نمایشی که در پنل پشتی قرار داشته و قادر به نمایش زمان، پیام‌های متنی و موارد دیگر است.

لازم به ذکر است که گوشی‌های این سری نقاط ضعفی را نیز دارا است. برای مثال، گواهی مقاومت در برابر آب و گردوغبار آن‌ها به IPX4 محدود شده و از نظر دوربین عملکردی در سطح یک پرچمدار ندارند. اما با وجود این نقاط ضعف، این سری گوشی برای بازی ساخته شده و می‌تواند بهترین انتخاب گیمران لقب بگیرد.

مزایا:

  • عملکرد سخت‌افزاری فوق‌العاده
  • ویژگی‌های گیمینگ قدرتمند
  • عمر باتری عالی

معایب:

  • عدم برخورداری از شارژ بی‌سیم
  • گواهی IP ضعیف
  • عملکرد دوربین نه چندان دلچسب

سامسونگ گلکسی اس ۲۲ و اس ۲۲ پلاس؛ دستگاهی با بهترین عملکرد نرم‌افزاری

تا پیش از معرفی سری پرچمدار گلکسی اس ۲۲، سامسونگ در زمینه نرم‌افزار بسیار عقب‌تر از گوگل بود. غول کره‌ای از سادگی رابط کاربری تا سرعت در ارائه بروزرسانی همیشه در مقابل گوگل بازنده بود. اما اکنون سامسونگ با پرچمدارهای گلکسی اس ۲۲ و گلکسی اس ۲۲ پلاس بهترین تجربه نرم‌افزاری در دنیای گوشی‌های اندرویدی را ارائه می‌دهد.

اکنون دیگر هیچ پرچمدار اندرویدی به اندازه این دستگاه‌ها بروزرسانی نرم‌افزاری دریافت نخواهد کرد. سامسونگ به کاربران خود قول داده که این گوشی‌ها را به مدت ۴ سال از بروزرسانی نرم‌افزاری برخوردار کرده و این به آن معنا است که سری گلکسی اس ۲۲ می‌‌تواند حتی از اندروید ۱۶ برخوردار شود. غول کره‌ای همچنین متعهد شده که تا ۵ سال پچ‌های امنیتی را به کاربران خود عرضه کرده که باعث می‌شود این سری تا سال ۲۰۲۷ ایمنی نرم‌افزاری بالایی داشته باشد.

رابط کاربری گوشی‌های سامسونگ، One UI نیز اکنون به یکی از محبوب‌ترین رابط‌های کاربری تبدیل شده و ویژگی‌ها و گزینه‌های شخصی‌سازی بسیاری را در اختیار کاربران قرار می‌دهد. برای مثال، پنل کناری یا همان Edge Panel در تمامی گوشی‌های سامسونگ قرار گرفته که دسترسی کاربر به اپلیکیشن‌های پراستفاده را راحت‌تر می‌کند. همچنین سامسونگ عناصر Material You را وارد One UI 4 کرده باعث می‌شود رنگ آیکون اپلیکیشن‌ها با تصویر پس‌زمینه هماهنگی داشته باشد.

در بخش سخت‌افزار نیز، بار پردازشی گلکسی اس ۲۲ و گلکسی اس ۲۲ پلاس بر دوش پردازنده اسنپدراگون ۸ نسل یک بوده و هردو دستگاه دارای ۲۵۶ گیگابایت فضای ذخیره‌سازی هستند. انرژی گلکسی اس ۲۲ و گلکسی اس ۲۲ پلاس به ترتیب توسط باتری‌هایی با ظرفیت ۳۷۰۰ و ۴۵۰۰ میلی آمپر ساعت تأمین شده که از فناوری شارژ سریع ۲۵ واتی پشتیبانی می‌کنند. لازم به ذکر است که این دو دستگاه در مقایسه با نسل قبل خود شاهد پسرفتی در زمینه ظرفیت باتری بوده و سامسونگ می‌توانست مانند گلکسی اس ۲۲ اولترا، آن‌ها را از شارژ ۴۵ واتی برخوردار سازد.

مزایا:

  • تعهد بروزرسانی استثنایی
  • دوربین عالی
  • شارژ سریع

معایب:

  • باتری‌های کم‌ظرفیت‌تر در مقایسه با نسل قبل
  • پیکربندی‌های حافظه محدود

سامسونگ گلکسی زد فولد ۳؛ بهترین دستگاه تاشوی اندرویدی

تا کنون ما تمرکز خود را روی دستگاه‌هایی با قدرت بالا و طراحی سنتی گذاشته‌ایم. اما اکنون نوبت به معرفی یک گوشی خاص تاشو رسیده است، گلکسی زد فولد ۳. اگرچه ممکن است ارزش خرید گلکسی زد فلیپ ۳ از این دستگاه بیشتر باشد، اما گلکسی زد فولد ۳ دارای قابلیت‌هایی بوده که نمی‌توان از آن‌ها صرف نظر کرد.

این گوشی در حالت تا شده کاملا در جیب جا شده و نمایشگر ۶.۲ اینچی آن به قدر کافی بزرگ بوده تا بتوانید به راحتی با آن کار کنید. وقتی این دستگاه را باز می‌کنید، صفحه نمایشی ۷.۶ اینچی با پنل AMOLED را خواهید دید که نرخ نوسازی ۱۲۰ هرتزی را ارائه می‌دهد. گلکسی زد فولد ۳ اولین گوشی سامسونگ است که از دوربین سلفی زیر نمایشگر استفاده می‌کند. البته باید بدانید کیفیت آن به خوبی دوربین‌های تعبیه شده درون ناچ و حفره نیست. بار پردازشی گلکسی زد فولد ۳ نیز بر دوش پردازنده اسنپدراگون ۸۸۸ است.

اگرچه گلکسی زد فلیپ ۳ نشان می‌دهد یک گوشی تاشو چقدر می‌تواند کوچک باشد، اما گلکسی زد فولد ۳ ثابت می‌کند یک گوشی تاشو تا چه اندازه‌ای می‌تواند بزرگ باشد. این گوشی اگرچه قیمت بالایی دارد، اما دارای قابلیت‌هایی بوده که هیچ دستگاهی از آن‌ها برخوردار نیست.

مزایا:

  • طراحی اصلاح شده
  • نمایشگرهای بهبود یافته
  • گواهی مقاومت در برابر آب و گردوغبار IPX8

معایب:

  • حجم بالا
  • عملکرد متوسط دوربین
  • عمر باتری متوسط

گوگل پیکسل 5a؛ دستگاهی ارزان با فناوری اتصال 5G

اکنون نوبت به دستگاه‌های مقرون به صرفه رسیده است. گوگل پیکسل 5a در بسیاری از قسمت‌ها شبیه به پیکسل ۵ و پیکسل 4a 5G است. اما این دستگاه برخی قابلیت‌هایی داشته که می‌تواند در مقایسه با پیکسل ۵ و پیکسل 4a 5G انتخاب بهتری باشد.

برای شروع، بد نیست بدانید گوگل پیکسل 5a از جک ۳.۵ میلی‌متری هدفون برخوردار است؛ عنصری که این روزها به سختی در گوشی‌های هوشمند پیدا می‌شود. نمایشگر ۶.۳۴ اینچی این گوشی که نرخ نوسازی ۶۰ هرتز را ارائه می‌دهد توسط گوریلا گلس ۳ محافظت شده است. بار پردازشی گوگل پیکسل 5a نیز بر دوش تراشه اسنپدراگون 765G است.

میان‌رده گوگل علاوه بر فناوری اتصال 5G، نقاط عطف زیادی را دارا است. انرژی گوگل پیکسل 5a توسط یک باتری با ظرفیت ۴۶۸۰ میلی آمپر ساعت تأمین شده که از شارژ بی‌سیم پشتیبانی نمی‌کند. در نهایت، این دستگاه با قیمت ۴۴۹ دلار خود دارای ارزش خرید بسیار بالایی است.

مزایا:

  • عمر باتری عالی
  • جک ۳.۵ میلی‌متری هدفون
  • گواهی مقاومت در برابر آب و گردوغبار IP67

معایب:

  • محدود شدن نرخ نوسازی به ۶۰ هرتز
  • برخوردار نبودن از شارژ بی‌سیم

وان پلاس ۱۰ پرو؛ دستگاهی با بهترین تجربه باتری

وان پلاس در سال‌های اخیر به دلیل پیشرو بودن در زمینه عمر باتری بسیار معروف شده است. تا جایی که این کمپانی فناوری شارژ سریع Warp Charging را به تمامی مدل‌های خود اعم از میان‌رده و پرچمدار اعطا کرده است. وان پلاس ۱۰ پرو یکی از پرچمداران گوشی‌های اندرویدی به شمار رفته که از شارژ ۸۰ واتی سیمی و ۵۰ واتی بی‌سیم پشتیبانی می‌کند.

انرژی این دستگاه توسط دو باتری با ظرفیت ۲۵۰۰ میلی آمپر ساعت تأمین شده که مجموع آن‌ها به ۵۰۰۰ میلی آمپر ساعت می‌رسد. این ظرفیت در کنار سرعت بالای شارژ باعث می‌شود تقریبا هیچ مشکلی در زمینه شارژ گوشی برای شما پیش نیاید. لازم به ذکر است که وان پلاس ۱۰ پرو دارای یک آداپتور شارژر درون جعبه خود است. عنصری که دیگر در گوشی‌های هوشمند امروزی به خصوص پرچمداران یافت نمی‌شود.

در حالی که باتری نقطه قوت این دستگاه به شمار می‌رود، وان پلاس ۱۰ پرو در سایر بخش‌ها خوب عمل می‌کند. این گوشی در بخش دوربین دارای یک ماژول دوربین سه‌گانه بوده که از دوربین اصلی ۴۸ مگاپیکسلی، لنز فوق عریض ۵۰ مگاپیکسلی و حسگر تله‌فوتو ۸ مگاپیکسلی با زوم اپتیکال ۳.۳ برابری تشکیل شده است. بار پردازشی وان پلاس ۱۰ پرو نیز بر دوش تراشه اسنپدراگون ۸ نسل یک بوده که در کنار رم ۱۲ گیگابایتی می‌تواند به خوبی از پردازش بربیاید. لازم به ذکر است که این گوشی دارای حافظه ذخیره‌سازی ۲۵۶ گیگابایتی است.

مزایا:

  • نمایشگر عالی
  • دوربین پشتی خوب
  • شارژ بسیار سریع

معایب:

  • گواهی IP نه چندان خوب
  • نرم‌افزار ناسازگار و نامتعادل

گلکسی اس ۲۲ اولترا؛ دستگاهی با بهترین دوربین میان گوشی‌های اندرویدی

کمپانی سامسونگ برای اولین بار نسخه اولترا را در خانواده اس ۲۰ قرار داد. یکی از مهم‌ترین تغییراتی که گلکسی اس ۲۱ اولترا با نسل قبل خود داشت، بهبود چینش و کیفیت دوربین بود که در گلکسی اس ۲۲ اولترا نیز بهتر شد.

این گوشی در پنل پشتی خود از یک ماژول دوربین ۴گانه بهره برده که از دوربین اصلی ۱۰۸ مگاپیکسلی، لنز فوق عریض ۱۲ مگاپیکسلی، حسگر تله‌فوتو ۱۰ مگاپیکسلی با زوم ۳ برابری و حسگر تله‌فوتو پریسکوپ ۱۰ مگاپیکسلی با زوم ۱۰ برابری تشکیل شده است. در بخش دوربین سلفی نیز، گلکسی اس ۲۲ اولترا از یک دوربین ۴۰ مگاپیکسلی برخوردار بوده که این گوشی را در بخش دوربین بی‌نقص می‌کند.

از دیگر نقاط قوت این گوشی نیز می‌توان به پردازنده اسنپدراگون ۸ نسل یک، باتری ۵۰۰۰ میلی آمپر ساعتی و نمایشگر ۶.۸ اینچی با پنل WQHD+ اشاره کرد.

مزایا:

  • کیفیت ساخت بالا
  • قلم S Pen
  • پشتیبانی نرم‌افزاری طولانی

معایب:

  • عمر باتری متوسط
  • حافظه ذخیره‌سازی کم در نسخه پایه

سونی اکسپریا ۱ مارک |||؛ دستگاهی با برخورداری از جک ۳.۵ میلی‌متری هدفون

جک‌های هدفون یکی از بخش‌های دوست‌داشتنی و جدایی‌ناپذیر گوشی‌های هوشمند بود. سپس اپل تصمیم گرفت این عنصر را از گوشی‌های خود حذف کرده و سایر برندها نیز از آن پیروی کردند. اکنون جک‌های هدفون تنها در گوشی‌های میان‌رده یافت می‌شوند و خبری از آن‌ها در پرچمداران نیست. اما سونی یکی از معدود برندهایی بوده که تحت تاثیر بازار قرار نگرفته و هنوز هم درون پرچمدار خود، سونی اکسپریا ۱ مارک |||، جک ۳.۵ میلی‌متری هدفون را می‌دهد.

اما جک هدفون تنها دلیل قرار گرفتن سونی اکسپریا ۱ مارک ||| در این لیست نیست. این گوشی دارای نمایشگری بوده که با نسبت ابعاد تصویر 21:9، کیفیت تصویر 4K و نرخ نوسازی ۱۲۰ هرتزی را ارائه می‌دهد. همچنین سونی اکسپریا ۱ مارک ||| دارای یک ماژول دوربین سه‌گانه ۱۲ مگاپیکسلی بوده و می‌تواند با اتصال به دوربین‌های شرکت سونی، به عنوان یک مانیتور ثانویه ایفای نقش کند. این گوشی دارای لنزهای مخصوص زوم بوده که می‌تواند از زوم گسترده تا تله‌فوتو را پوشش دهد. لازم به ذکر است که سونی اکسپریا ۱ مارک ||| دارای حالت فیلمبرداری ۲۰ فریم بر ثانیه است.

مزایا:

  • نمایشگر عالی با کیفیت تصویر 4K و نسبت ابعاد تصویر 21:9
  • دوربین بهبود یافته
  • گواهی مقاومت در برابر آب و گردوغبار IP68

معایب:

  • قیمت بالا
  • سرعت شارژ نه چندان خوب
  • برنامه‌های پیش‌فرض فراوان